Edicioni ne gjuhen shqipe - Edizione in lingua albanesefaqja e pare > dokumenti > te huajt pa dokumente nuk do te denoncohen nga strukturat sanitare

Te huajt pa dokumente nuk do te denoncohen nga strukturat sanitare

Publikuar 3.12.2009

Ministria e Brendshme riperserit: klandestinet ne strukturat sanitare nuk do te denoncohen nga asnjeri. Ne date 1 dhjetor 2009, shperndare nje qarkore ministeriale e dates 27 nentor 2009 (n.12), ne te cilen prefekti Morcone i eshte pergjigjur kerkeses per sqarime te metejshme bere nga disa organizma jo qeveritare te cilet merren me imigracionin ne rang kombetar ne Itali si SIMM MSF, OISG, ASGI ne takimin e 15 tetorit ne Ministrine e Brendshme.

Ne kete dokumentet riperseritet kerkesa mbi ndalimin e senjalizimeve per emigrantet klandestin qe paraqiten ne strukturat shendetesore te vendit. Ne fakt, paketa e sigurimit, edhe pse ndalon hyrjen dhe qendrimin ne territorin italian ne menyre jo te rregullt, gjithsesi qendron ne fuqi pjesa e nenit nr.35 te TU ne te cilen ndalohet sinjalizimi i personave qe nuk kane dokumente gjate paraqitjes se tyre ne strukturat sanitare per kurim mjeksor.

 

 

  • Shkarko Qarkoren e Ministrise se Brendshme Italiane n. 12 te dates 27 nentor 2009